Márki-Zay: Nem hiteles a Lázár-sajtó kritikája a Szent István-napokkal kapcsolatban

A polgármester a VTV-ben reagált a Promenád24-ben megjelent kritikára, mely szerint „szegényes a vásárhelyi Szent István-napok idei programkínálata„. A város gyorshírszolgálata ellenben „lenyűgöző, káprázatos” nyitónapi koncertről ír. Márki-Zay szerint mindenesetre a programok biztosan nem lesznek szegényesebbek, mint a szomszédos Makón, Lázár János „példavárosában„.

Augusztus 16-án, pénteken este az A gyöngyhajú lány balladája – Omega musical című produkcióval nyit az idei, immár XVIII. Szent István-napok és borfesztivál, amelyre bárhol máshol csak sokezer forintos jegyért lehet bemenni – hangsúlyozta a polgármester az Időben csütörtöki adásában. – Keressenek nekem egy olyan várost, ahol az Experidance produkcióját ingyen nézheti meg egy város közönsége! -fogalmazott. Kiemelte még a Republic-ot és Szegedi Szimfófikusokat, mint legismertebb fellépőket, mindemellett hangsúlyozta: ahogy a sörfesztiválon, úgy most is igényes zenekarok fognak érkezni.

Igaz, hogy a tavalyi tíznapossal szemben idén csak ötnapos lesz a fesztivál, de azt is látni kell, – véli a polgármester, – milyen programok voltak a sörfesztiválon. Május elsején a Carson Coma járt Vásárhelyen, a sörfesztiválon három neves fellépő is volt, és most is neves előadók jönnek egy ötnapos fesztivál keretében – mindezeket összeadva Márki-Zay szerint nagyjából meg is van a tavalyi tíz nap.

Biztosan nem szegényesebb a produkció, mint Makón, Lázár János példavárosában – az egyetlen város, ahol a Fidesznek sikerült nyernie a megyében. […] Az egyetlen fideszes város – Lázár János példavárosa – hát jó lenne, ha a teljesítményével tűnne ki, és nem azzal, hogy másokat ócsárolnak. Ha majd ott is sikerül megvalósítaniuk, amit nekünk itt sikerül Vásárhelyen, akkor hiteles lenne a Promenádnak bármilyen kritikája, addig nem.

– reagált Márki-Zay Péter az Időben-ben.

Nézzék meg a VTV összeállítását is a témáról!

augusztus 20HódmezővásárhelyIdőbenLázár JánosMakóMárki-Zay PéterPromenád24szent istván-napokVTV