Márki-Zay: nem hiszem, hogy Lázár kiáll vitára velem, Orbánban még reménykedem

Szerintem nem fog kiállni ellenem Lázár János, Orbán Viktorban még reménykedem. Pedig Lázár is kiállhatna, mert legalább olyan jó képességű, mint Orbán, ezt tudjuk a kormányinfókról is – fogalmazott vasárnap esti videójában Márki-Zay Péter.

A körzet képviselőjelöltje elmondta, ma telefonon beszélt Lázár János ,,jobb kezével”, aki neki utcaszomszédja, bár nem ennek a településnek a polgármestere. Úgy érzi, a vita kérdését közvetítőkön keresztül előbb-utóbb tisztázni fogják. Márki-Zay Péter hozzátette, személy szerint nagyon szeretné ha lenne egy vita köztük. Többek között a 15 polgármesternek a levelét is megbeszélné Lázár Jánossal, ,,akik nyilvánvalóan nem egy spontán indíttatástól fogva nem szeretnék, hogy bevigyük a politikát a településekre.”

Márki-Zay szerint észrevehettük, hogy a körzetben Lázár János egyáltalán nem kampányol. Korábban kampánynak nevezhető tevékenység a tram-train sikerére épült, de az elmúlt hetek műszaki problémái miatt most ez sincs előtérben. Úgy véli, nagy az elutasítottsága a fideszes politikusnak, ezért a tanácsadói azt javasolhatták, hogy semmilyen kampánytevékenységet ne folytasson, ne álljon ki vele vitára. Ezek alapján szerinte nem fog kiállni ellene, Orbán Viktorban még reménykedik.

képviselő-jelölti vitaLázár JánosMárki-Zay PéterOrbán Viktorvitavitaműsor