Márki-Zay: néhány ellenzéki szereplő a Fideszt tartja hatalmon

Szerdán az ATV Start című műsorának volt a vendége Márki-Zay Péter, ahol ismét szóba került a 2022-es választás, illetve a jövő nyáron esedékes önkormányzati választás is, akárcsak a külföldről érkezett kampánypénzek és az LMP-s Ungár Péter.

Márki-Zay először is kijelentette a külföldről érkezett kampánypénzekkel kapcsolatban, hogy a mozgalma mindent törvényesen és átláthatóan csinált, tiltott pénzekről pedig szó sem lehetett, ugyanis az MMM akkor még csak mozgalom volt, később alakult át párttá. Mint mondta, csak magyar állampolgárok utaltak pénzt számukra és ennek nyoma is van.

Szóba került az a vita is, ami Márki-Zay Péter és Ungár Péter között alakult ki. Ezzel kapcsolatban a hódmezővásárhelyi polgármester kijelentette:

,,Én továbbra is azt látom, hogy az ellenzék egy jó részének Rogán Antal csapata mondja meg azt, hogy miről beszélhet és miről nem. Vannak olyan árulók az ellenzékben, akik teljesen a Fidesz hatása alatt vannak. Például Ungár Péter, aki nem azon dolgozik, hogy hogyan lehetne leváltani a rendszert, hanem megmagyarázza azt a hazugságot az embereknek, hogy itt tulajdonképpen demokrácia van és egy jobb jelölttel, meg egy jobb programmal 2026-ban le lehet váltani Orbán Viktort”

– mondta Márki-Zay, hozzátéve, hogy ez nincs így, mert ,,ha nem lesz rendszerváltás Magyarországon, akkor nem lesz kormányváltás sem”.

Kiemelte azt is, hogy igenis vannak az ellenzéken belül olyan emberek, akik a Fideszt tartják hatalmon és ezekkel az emberekkel az ellenzéknek szerinte nincs dolga a jövőben. Az előválasztásról szólva elmondta:

helyben meg kellene állapodniuk az ellenzéki pártoknak, ha ez nem megy, akkor előválasztáson kellene kiválasztaniuk az esélyes jelöltet. Azok az ellenzékiek, akik például Miskolcon ezt kockáztatják és az egyik sikeres ellenzéki várost a Fidesz kezére játszanák, azok igenis árulók.

ATVellenzékkampányelszámolásMárki-Zay Péterönkormányzati választásországgyűlési választásUngár Péter