Márki-Zay: ne veszítsük el a lelkesedésünket, mindenképpen szavazzunk majd

Ne veszítsék el türelmüket, lelkesedésüket, mindenképpen adják le szavazatukat, vigyenek el minél több embert, amíg a rendszer nem elérhető, várakozzanak türelemmel – fogalmazott Márki-Zay Péter annak kapcsán, hogy informatikai támadás miatt leállt az ellenzéki előválasztás és várhatóan hétfőn folytatódik.

Tömeges érdeklődés volt, de nem ez a leállás oka, hanem, hogy egy összetett támadás érte az előválasztás rendszerét, melyet az aHang nevű civil szervezet fejlesztett és üzemeltet – közölte szombat délutáni bejelentkezésében Márki-Zay. Szerinte Magyarországon kevesen tudnak felvonultatni olyan technikát, amivel megtörtént a támadás. Ismertette, a hat ellenzéki párt felfüggesztette a szavazást, várhatóan hétfőn indul el újra.

– Ennek ellenére ne veszítsék el türelmüket, lelkesedésüket, mindenképpen adják le szavazatukat, vigyenek el minél több embert, amíg a rendszer nem elérhető, várakozzanak türelemmel. Támogassák a konszenzusos jelölteket, akik képesek a bizonytalanokat megszólítani jövőre és le tudja váltani a fideszes jelöltet. A 2022-es választás a 2021-es előválasztáson dől el – zárta gondolatait a miniszterelnök-jelölt és a Csongrád-Csanád megyei négyes körzet képviselőjelöltje.

előválasztáshackertámadásinformatikaMárki-Zay Péter