Márki-Zay megdicsérte Lázárt a vármegyebérlet kapcsán

A május elsejével indított vármegye- és országbérlet egy régóta időszerű és gazdaságilag, környezetvédelmileg is racionális megoldás – reagált oldalán Márki-Zay Péter.

A polgármester azt írta, Hódmezővásárhelyen éppen ebben a szellemben újították meg a városi buszközlekedést, amit Lázár János minden erővel igyekszik ellehetetleníteni, pedig remekül kiegészíti a tram-train Vásárhelyt Szegeddel összekötő menetrendjét.

Vásárhelyen egy évi 2 ezer forintos városkártyával teljesen ingyenesek az alacsonypadlós, környezetbarát, óránkénti ütemes menetrenddel és félórás átszállási lehetőségekkel megszervezett buszjáratok.

,,A közösségi közlekedés nemcsak olcsóbb, de kevésbé környezetszennyező is, mint mindenkinek autóval járni – ráadásul sok vásárhelyi nem is teheti meg (márcsak a benzinárak miatt sem)”

– fogalmazott Márki-Zay. Hozzátette:

,,A politikai kultúraváltás jegyében mindig elismertem a politikai ellenfelek eredményeit, sikereit, most is ezt teszem. Emellett a tisztesség mellett akkor is kitartok, ha öt éve viszonzatlanok a gesztusaim.”

Márki-Zay PéterMÁVtömegközlekedésvármegyebérletVolán