Márki-Zay: Lázár magához vonta a Rárósi utat

Csütörtökön az Időben c. műsorban Márki-Zay Péter polgármester elmondta, hogy megérkezett a válasz arra a levélre, amiben a  Lázár János miniszterhez írtak. Lázár egy-egy projektről külön, egyedi döntést hozhat, ezért a közgyűlés levélben fordult hozzá, azzal a kéréssel, hogy járuljon hozzá a 117 km-es kerékpárút megépítéséhez.

-mondta a polgármester.

A Modern Városok Programban a 117 km kerékpárút fejlesztése projekt többek között bekötőutak felújítását is tartalmazta, így a helyi Fidesz-sajtóban gyakran megjelenő Benkő Zsolt képviselő által kritizált Rárósi út földutas része is ebből a forrásból újult volna meg. Az évtizedek óta elhanyagolt Rárósi út jelentős részét 2019-ben aszfaltozták le.

A novemberi közgyűlésen Benkő Zsolt Fidesz-KDNP-s képviselő is nehezményezte a program leállítását, bár ő egyértelműen Márki-Zayt hibáztatta a meg nem valósult fejlesztések miatt. Gyöngyösi Ferenc alpolgármester javaslatára végül megszavazták, hogy közösen írnak levelet Lázár János építési és közlekedési miniszternek, Hódmezővásárhely országgyűlési képviselőjének, hogy tegye lehetővé, hogy a már szinte befejezett előkészületek a 117 km kerékpárút megépítése kapcsán fejeződhessenek be, és ha nem is tud további forrásokat hozni szülővárosába, legalább azt érje el, hogy a már itt lévő pénzeket az előkészítés befejezésére használhassák.

Lázár nagyon rövid válaszában nemet mondott erre, és arra is felhívta a figyelmet, hogy az új fejlesztések a jövőben a nemrégiben hozott beruházási törvénynek megfelelően a szakminisztériumok révén valósulhatnak majd meg.

Lázár János így egy mondattal magához vonta többek között a Rárósi út felújítását is, ami 30-40, életvitelszerűen ott élőt érint – hangsúlyozta Márki-Zay Péter, majd hozzátette: innentől kezdve a Zsoldos utcán tessék kérni a Rárósi út felújítását.

Az Időben című műsort itt tekinthetik meg:

fejlesztésekHódmezővásárhelyLázár JánosMárki-Zay PéterModern Városok Program