Márki-Zay kifizette a 800 ezres sérelemdíjat

Kifizette a jogerősen jó hírnév megsértéséért megítélt sérelemdíjat Márki-Zay Péter polgármester Juhász Tünde kormánymegbízottnak és Holubán Csilla járási hivatalvezetőnek. Ők a fejenként 400-400 ezer forintos pénzt a a hódmezővásárhelyi kórháznak adományozták – közölte a megyei kormányhivatal kedden az MTI-vel.

Ez az a sérelemdíj, amelyet a bíróság a kampányban a polgármester vitatott Facebook-bejegyzése miatt ítélt meg a bíróság, amelyben az akkori kampányban elmérgesedő importszemét-ügy felelős-keresésében a polgármester állítása szerint három egymást kizáró mondatot írt le, a bíróság szerint azonban ez nem mentesíti a tényállítások alól. A polgármester szerint ugyanis a fideszes képviselők szerint mérgező hulladék behozatalát a kormányhivatal engedélyezte, erre pedig három magyarázat lehet. Ilyen kontextusban írta le, hogy „döntésükkel hozzájárultak a vásárhelyi gyermekek mérgezéséhez, ezért a legfőbb ügyész vádat emel ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett tömeggyilkosságért”, ezért ítélték el végül.

Nemrég még arról beszélt egy videójában: már csak a számlaszámra vár, amit nem küldtek el neki. Szerinte szándékosan, mert ez drágább és időigényesebb, mint az utalás, és „boldogabbá tette a napjukat”, hogy az ellene indított végrehajtásról szóló közlemény megjelenhetett az MTI-n, mikor posztja szerint a távirati iroda az arra adott válaszközleményét nem hozta le. Végül közösségi oldalának tanulsága szerint készpénzben fizetve, csekken adta fel az összeget.

Juhász Tünde szerint a bíróság több fóruma, összesen négy bíró mondta ki ítéletben, hogy ma Magyarországon senkit nem lehet indokolatlanul tömeggyilkosnak nevezni. Aki a legcsekélyebb mértékben is vallja a jogállami normákat, annak ezt a döntést el kell fogadnia – jelentette ki. Kallai Árpád, a hódmezővásárhelyi kórház főigazgatója közölte: a 800 ezer forintos támogatást a kórház alapítványán keresztül a betegellátás javítására és fejlesztésére fordítják.

Holubán CsillaJuhász TündeKallai ÁrpádMárki-Zay Péter