Márki-Zay: időarányosan nézve jól teljesítenek a választási ígéreteink

Különleges táblázatot osztott meg Hódmezővásárhely polgármestere. Ebből kiderül: egyes ígéretek már 100%-ban teljesültek, míg például a strandfejlesztés 25%-ban valósult meg, a MÁV nagyállomás épületének felújítása, vagy a mártélyi üdülőterület fejlesztése még nem kezdődött el.

Mivel az önkormányzati ciklus 5 éves, ezért időarányosan nézve a választási ígéretek 20%-nak kellene teljesülni évente, hogy a végére kijöjjön a 100%.

Márki-Zay meglátása szerint, a nehézségek ellenére (pénzügyi feltételek megteremtése, vezetők kiválasztása, koronavírus, kormányzati elvonások) az ígéretek többsége az időarányos 20% felett jár. Ehhez egy összesítést is mellékelt:

Fotó: Márki-Zay Péter Facebook oldala

Az adóeltörlés, a közvilágítás, a szelektív hulladékgyűjtés, utak és kerékpárutak javítása, a városkártya bevezetése, a Városi Televízió újraindítása, az okos zebra és három új gyalogátkelő, valamint a fiataloknak versenyképes tudást adó szövegértési, tízujjas vakon gépelési és nyelvi tanfolyamok mind 100%-ban teljesültek az első évben, a jövő beruházásaihoz pedig már készülnek a tervek – sorolta a polgármester.

Ugyanakkor szerinte a legnagyobb eredmény nem látszik a táblázaton: ,,évről évre a teljesítményünket folyamatosan kritizáló előző vezetés szabálytalan és rossz gazdálkodása után közel egymilliárdot fizetünk vissza, miközben a vásárhelyi magánszemélyek és vállalkozások is 500 millióval kevesebb adót fizetnek évente.” Véleménye szerint ezt úgy érték el, hogy ,,a városi média őszintén beszámol a kudarcainkról és ellenfeleink sikereiről is, munkatársainkat nem politikai, hanem szakmai alapon nevezzük ki és váltjuk le, minden vállalkozás előtt megnyitottuk a beszerzéseinket, rendeztük a városi cégek nyilvántartásait, és sehol nem tűrjük a korrupciót.”

HódmezővásárhelyMárki-Zay Péterpolgármester-választás