Márki-Zay és Jakab Hódmezővásárhelyen tárgyalt

Márki-Zay Péter arról tett közzé bejegyzést, hogy az ellenzék egységének megőrzése érdekében találkoztak Jakab Péterrel csütörtök délelőtt. A Jobbik elnöke szerint ,,az ellenzéki egység a győzelem kulcsa. Vigyázni kell rá minden körülmények között.”

Jakab Péter a Telex megkeresésére elmondta, az elmúlt időszakban volt néhány nyilvános üzengetés köztük, Márki-Zay Péter is többször megszólalt a médiában az ellenzéki egységről. A Jobbik elnöke szerette volna, hogy ,,ezt az üzengetést befejezzük, és négyszemközt beszéljünk az ellenzéki egység megőrzésének fontosságáról.” Szerinte most az a legfontosabb, hogy ellenzék egységes erőt mutasson, ehhez pedig az kell, hogy a vitás kérdéseket zárt ajtók mögött, civilizáltan tudják rendezni.

A miniszterelnök-jelölt szerint több kérdésben sikerült is közelíteniük az álláspontjaikat, de még bőven maradtak nézetkülönbségek. A megbeszélésen érintették a hetedik frakció kérdését. Előválasztási győzelme után állt elő Márki-Zay Péter az ötlettel, hogy szeretne egy hetedik frakciót a konzervatívoknak és pártot is alapítana. A Jobbik nem támogatja az előválasztás szabályrendszerének megváltoztatását menet közben.

HódmezővásárhelyJakab PéterMárki-Zay Péterországgyűlési választás