Márki-Zay: én magam, mondhatnám, rámentem

A választások után 2500-an csatlakoztak a Kossuth Körökhöz, amelyből már száz van az országban.

– Én személyesen is sokat hibáztam a kampányban, sok kiforgatható mondatom volt, de a lelkiismeretem ezzel együtt tiszta, én mindent megtettem. Ugyanakkor a vereség mértéke akkora, tiszta szívből mondom, nem a hibákon múlott, a rendszer épült ki olyan mértékben, hogy sok százszoros különbség volt az erőforrásokban – mondta a Kossuth Körök országos találkozóján Hódmezővásárhely polgármestere, Mártélyon, ahol elhangzott, már közel tízezer tagja van a szervezetnek.

– Ha én kiszállok az autóból egy benzinkúton, akkor az emberek 70 százaléka utál. Ennek a java része azért, mert fideszes, másik része azért, mert ellenzéki. Nyilván erre én magam, mondhatnám, rámentem. Valószínűleg ezt a rendszert nem mi fogjuk tudni leváltani, hanem össze fog omlani – vont mérleget az egységes ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

– Be fogom adni a lemondásom a Mindenki Magyarországa Mozgalomnál, ahol tisztújítás lesz, és döntünk a pártalapításról. Ennek a pártnak a fiatalok és a civilek pártjának kell lennie, amely két év múlva az európai választáson megméretteti magát. Ez egy jobbközép tájolású párt lesz, ahol a konzervatívok, keresztények, zöldek és liberálisok is megtalálhatják szellemi otthonukat – tett hozzá Márki-Zay Péter.

Kossuth KörMárki-Zay PéterMindenki Magyarországa Mozgalom