Márki-Zay: először programra van szüksége az ellenzéknek, nem vezetőre

Hódmezővásárhely polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke volt a vendége az Index Kibeszélő c. műsorának. A beszélgetésen szóba került a korrupció, az ellenzék és a melegek is.

Márki-Zay Péter elmondta, ,,ha füstös szobákban dől el, hogy ki lesz az ellenzék miniszterelnök-jelöltje„, akkor neki nem sok esélye lesz. Szerinte egy baloldali jelölttel nem lehet leváltani Orbán Viktort, de ,,a feladathoz kell megtalálnunk az ideális személyt, ezért először programra van szüksége az ellenzéknek, nem vezetőre.”

Bíró László, az ellenzék volt közös, borsodi képviselőjelöltjének ügyében nem lát korrupciógyanút Hadházy Ákossal ellentétben. Felhívta a figyelmet, mielőtt bárki azt hinné, hogy mentegeti a korrupciót, helyette jöjjön el Hódmezővásárhelyre, és nézze meg, hogy mit csináltak itt. Például a közbeszerzéseken az nyer, aki a legjobb ajánlatot adja. 

Elmondása szerint több fideszesről tudja, hogy homoszexuálisak, ő azonban egy olyan országot szeretne, ahol a jobboldali politikusok is felvállalhatják a szexuális hovatartozásukat.

Elmondása szerint hamis az a vád, hogy ők a 2010 előtti kormányzást hoznák vissza.

2022ellenzékIndexMárki-Zay PéterMindenki Magyarországa Mozgalomországgyűlési választás