Márki-Zay: döntöttem, nem ülök be a parlamentbe

Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy nem ülök be a parlamentbe – írta tegnap esti bejegyzésében Hódmezővásárhely polgármestere.

„Még a látszatát sem szeretném fenntartani annak, hogy Magyarország egy parlamentáris demokrácia, ahol a parlamentben az ellenzék bármit is elérhet, ezért nem ülök be a listavezetőként megszerzett helyemre. Az átjelentkezett szavazókkal együtt valószínűleg megfordul Lázár János néhány szavazatos előnye a városon belül, de Hódmezővásárhely polgármestereként így is az a legfontosabb feladatom most, hogy szeretett városom bizalmát megerősítsem, megőrizzem a korrupció- és politikamentes városvezetést, a felelős gazdálkodást, és teljesítsem ígéreteim fennmaradó részét” – szögezte le a politikus.

„Vidéki polgármesterként sem fogom azonban magára hagyni azt a 106 hőst, aki a választáson elindult, ahogy az előválasztás jelöltjeit sem, a 27 ezer szavazatszámlálót, a több százezer fiatalt, a milliós roma közösséget és a kétmillió ellenzékit. Továbbra is felelősséget érzek azért, hogy ez a közösség együtt maradjon, és hazafias ellenállókként mindannyian küzdjünk a korrupció és az önkény ellen. Szent célunk adjon erőt nekünk. Találjuk ki együtt, hogyan védjük meg egymást” -tette hozzá.

Márki-Zay PéterOrszággyűlésországgyűlési választás