Márki-Zay csak wifire adja oda a kórháznak az arra szánt pénzt

Azt mondta, a kórház nem gazdálkodik felelősen, ezért nem akar „homokot hordani a Szaharába”. Majd másképp támogatja a vásárhelyi családokat.

– Sajnálom, hogy nem fogadják el, de az ajánlatom kizárólag arra az esetre áll, ha pénzt a betegek internetelérésére használják – mondta a Vásárhelyi Televízió Időben című műsorában Hódmezővásárhely polgármestere, Márki-Zay Péter.

A város vezetője korábban azt mondta, 250 ezer forintot ad, ha a vásárhelyi kórházban kiépítik a páciensek számára ingyen használható internetes hálózatot. Az intézmény vezetője, Kallai Árpád a honlapjukon nyílt levélben leszögezte: elfogadják a pénzt, köszönik, de nem wifire fogják költeni. Márki-Zay ilyen körülmények között azonban nem adja a pénzt. A kórház vezetésének álláspontja nem lepte meg, mondta.

– Nem érzem úgy, hogy a kórház felelősen, hatékonyan gazdálkodik – fejtette ki a tévé riportjában. – Feneketlen kútba vizet, vagy a Szaharába homokot vinni nem látom értelmét. Betehettem volna a routereket egy csomagba és elküldhettem volna a kórházigazgató címére, de éltem a gyanúperrel, hogy nem szerelnék fel. Nagyon sok magyarországi kórházban elérhető a betegek számkára az ingyen wifi, a vásárhelyi intézményben úgy tűnik, nem fontos a kórház vezetésének a betegek jóléte – összegezte. Hozzátette azt is, hogy a vásárhelyi családok megsegítésének más módját választja majd.

Kallai ÁrpádkórházMárki-Zay Péterwifi