Márki-Zay: az MMM átlátható módon gazdálkodott

A Mindenki Magyarországa Mozgalom a fideszes média csúsztatásaival ellentétben átlátható és tiszta módon gazdálkodott és fog gazdálkodni a jövőben is – írta oldalán Márki-Zay Péter.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnöke bejegyzését azzal kezdte: egy város irányítása és működtetése rengeteg nehézséggel jár, azonban sosem spórolták meg azt a munkát, hogy megfeleljenek mind a jogszabályoknak és annak az erkölcsiségnek, amiben hisznek. Hódmezővásárhely megválasztása óta átláthatóan és korrupciómentesen gazdálkodik, a meghirdetett pályázatokon csak olyanok nyerhetnek politikai kötődéstől függetlenül, akik a város számára legjobb ajánlatot teszik.

,,Büszke vagyok rá, hogy polgármesterségem alatt, még csak a gyanúja sem merült fel annak, hogy a város gazdálkodásában bármilyen jogi vagy erkölcsi szabályt megsértettünk volna” – fogalmazott.

Közlése szerint mozgulamuk a fentiekez hasonlóan jár el. ,,Jóval előbb tettük közzé elszámolásunkat azokról az adományokról, amelyek hozzánk érkeztek az elmúlt évben. Mi nem közpénzből gazdálkodunk és nem külföldi vagy hazai oligarcháktól, hanem a céljainkkal azonosulni tudó emberektől, vállalkozóktól kapott adományokból. Szeretném remélni, hogy hamarosan a Fidesz párt- és kampányköltéseiről is hasonló részletes beszámolót láthatunk!” – írta.

Az elmúlt héten attól volt hangos a sajtó, hogy Amerikából 2 milliárd forintot kapott kampányra a Mindenki Magyarországa Mozgalom. Kiderült, az Action for Democracy szervezet nem a kampányra küldött pénzt, hanem az MMM-nek. Az MMM nem mint politikai párt, hanem mint civil szervezet kampányolt az ellenzéki összefogás mellett.

Tegnap Cseri Tamás önkormányzati képviselő csak a Fidesz-közeli médiumoknak tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, Márki-Zay méltatlan lett az emberek képviseletére és kijátszotta a magyarországi kampányfinanszírozási törvényeket.

Cseri TamáskampányMárki-Zay PéterMindenki Magyarországa Mozgalomországgyűlési választás