Márki-Zay a Völner-ügyről: nem a bűnözőket, hanem az állampolgárokat figyeli meg egy bűnöző

Ma a magyarok megtudhatták, hogy az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára, Völner Pál, Varga Judit miniszter helyettese és első számú bizalmasa rendszeresen papírzacskóban gyűjti be a kenőpénzt, milliókat töm a zsebébe a dubaji járattól bilincsben elvitt Schadl György, a Bírósági Végrehajtói Kar elnöke – így reagált kedden Hódmezővásárhely polgármestere, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a hírre, miszerint hivatali vesztegetéssel gyanúsítják az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárát, fideszes parlamenti képviselőt, Völner Pált.

Márki-Zay Péter arról írt, már a végrehajtásból is lopnak, a kisembertől, a legelesettebbtől is. A pénz útja pedig, ahogy tegnap kiderült, egészen a kormányig vezet.

,,Mit tett ezzel az országgal Orbán Viktor? A kormányában az Igazságügyi Minisztériumból irányítják a korrupciót, ráadásul annak a vezetőnek a kezében futnak össze a szálak, aki a Pegasus-kémszoftver bevetéséről dönt. Nálunk tehát az állam nem a bűnözőket figyeli titkosszolgálati eszközökkel, hanem egy bűnöző figyel meg tisztességes állampolgárokat, újságírókat, vállalkozókat” – összegzett közösségi oldalán kedd délelőtt.

Szerinte Völner Pálnak az államtitkári megbízatása után a parlamenti mandátumáról is haladéktalanul le kell mondania. A kormányváltás után megtisztítják a korrupciótól a minisztériumokat, a titkosszolgálatokat pedig az államérdek és a terrorizmus elleni harc szolgálatába állítják.

Legfőbb ÜgyészségMárki-Zay PéterVölner Pál