Márki-Zay: a Nádor utcai gyors intézkedés jó példa volt, most viszont kevés információt kapunk

Hódmezővásárhely polgármestere úgy látja, komoly visszalépés történt a tájékoztatásban. Szerinte ennek a megugrott esetszámok miatti leterheltség lehet az oka.

– Sajnos nincs már olyan iskola, vagy óvoda Hódmezővásárhelyen, ahol ne lenne valaki bármilyen formában érintett. Bízom benne, hogy enyhe lefolyású marad a mostani fertőzötteknél a vírus, az idősek, krónikus betegek pedig izolálva maradnak – fejtette ki médiacentrumunknak, Skype-os interjújában a polgármester.

Márki-Zay szerint ,,még az első hullámhoz képest is komoly visszalépés van a kormányhivatal és a kórház részéről tapasztalható együttműködésben.” Most például még a határozatok sem jutnak el hozzájuk a karanténosokról, pedig ugyanez a kormányhivatal Szegeden megadja a tájékoztatást.

A polgármester nagyon jó példának tartja, amikor a Nádor utcai óvodában gyorsan léptek és teszteltek. Most viszont nagyon kevés információt kapnak, szerinte azért, mert nagyon nagyok az esetszámok, le vannak terhelve a szakemberek.

Hódmezővásárhely polgármestere azért Skype-on adott interjút, mert házi karanténban, tünetmentesen várja az első teszt eredményét.

Koronavírus-világjárvány (COVID-19)Márki-Zay PéterNádor utcai óvoda