Márki-Zay a köztévében: Hódmezővásárhelyen már bizonyítottunk

A közmédia megtartotta csütörtök este az EP-listát állító pártok ,,vitaműsorát.” Mindez abból állt, hogy a jelenlévők összesen három témában mondhatták el véleményüket. Mutatjuk, miről beszélt Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Néppárt listavezetője.

A hódmezővásárhelyi polgármester kijelentette: az ő közösségük képviseli a leginkább az elszámoltatást és ők az utolsó fillérig elszámoltak. Szerinte ők „a tisztesség útját képviselik”, valamint Hódmezővásárhelyen már bebizonyították, hogy a legdurvább fideszes ellehetetlenítés mellett is lehetséges a legkevésbé korrupt várost létrehozni.

A bemutatkozást követően az első vitapont Európa biztonsága és védelme volt. Márki-Zay Péter kifejtette: Magyarországon senki nem akar háborút, s mindenki békepárti. Rámutatott: Szijjártó Péter egyedüliként vétózta meg az EU béketervét. A Fidesz előző uniós képviselője pedig a meleglobbit képviselte – folytatta. Azt mondta, hogy Orbán Viktor saját gyermekét is egy véres polgárháborúba küldte. Itt a műsorvezető, Németh Balázs a trágárságok miatt rászólt Márki-Zayra.

A második téma a migráció és menekültügy volt. A Mindenki Magyarországa Néppárt listavezetője kijelentette: Nemcsak az illegális migránsoktól, de a Fidesz kártevésétől is meg kell védeni Magyarországot. Elmondta: 2000 embercsempészt bocsátottak szabadon hazánkban; Debrecenben pedig hat akkumulátorgyár épül, és 50 ezer vendégmunkást hoznak be. A hódmezővásárhelyi polgármester úgy véli: a letelepedési kötvényprogrammal bűnözők, illegális migránsok jöhettek be, hozzátette: az a 10 százaléknyi illegális határátlépő is eljut Ausztriába, akit jelenleg a zöldhatáron visszafordítanak.

A harmadik téma választható volt: európai mezőgazdaság és/vagy demokrácia és jogállam. Márki-Zay utóbbi kapcsán elmondta: a közmédia elfoglalása és a jogállam leépítése miatt nem részesül Magyarország az európai uniós forrásokból. Kifejtette: támogatja, hogy az Európai Ügyészség visszavegye az ellopott pénzeket, a Fidesz felelőseit pedig börtönbe kell juttatni.

A vita zárásakor Márki-Zay Péter elmondta: Mi valódi keresztény hittel valljuk, hogy a jövő a béke embereié. Szuverén országot szeretnénk. Szerinte nem ezt az ügyet képviseli, aki kínai rendőröket hozat be, vagy aki a tanárokat csak könyöradományokkal tudja kifizetni. Vona Gábor egy orosz kémet hozott be, ehelyett mi a valódi szuverenitás és elszámoltatás hívei vagyunk – zárta mondanivalóját.

EP-választásképviselőjelölti vitaközmédiaMárki-Zay PéterMindenki Magyarországa NéppártNémeth Balázsválasztási vita