Márki-Zay a Fideszről: „Jellemző, hogy szórólapra van pénz”

Ezen a hétvégén is szórólapot találnak a hódmezővásárhelyi polgárok a postaládáikban. Egy hete két volt alpolgármester, Hegedűs Zoltán és Kószó Péter írt közös levelet a lakosoknak, melyben azt az álláspontjukat fejtik ki: a 2018-as időközi választást megelőzően rendben mentek a város dolgai, most viszont nem.

Az újabb kiadvány a Promenád hírportál egyik írása kinyomtatott formában, a témakör hasonló a korábbihoz: a jelenlegi városvezetést vélt, vagy valós hibáit sorolja, az előző ciklusok ügyeit veszi védelmébe.

Márki-Zay Péter polgármester a kormánypárttal kapcsolatban a Facebook oldalán kifejti: „jellemző, hogy veszélyhelyzetben nemcsak Tiborcz yachtkikötőjére, Mészáros értelmetlen kínai vasútjára, Lázár és Orbán béremelésére, de Kószó és Hegedűs szórólapjára is van pénz”. A Fidesz kívánságára a vásárhelyi médiacentrum sorozatot indít a korábbi szabálytalanságok feltárására – Gyöngyösi Ferenc képviselő már tett is közzé számlakivonatokat a világhálón – , dokumentumokat hoznak majd nyilvánosságra, teszi hozzá. Horváth András közgazdász már elfogadta a felkérést a feladatra, de ismét kihangsúlyozza: a Fidesz oldaláról is szívesen látnak bárkit, aki a szórólapozás helyett vállalja a személyes megjelenést, a nyílt vitát.

Ha jól sejtjük, jövő hétvégén ismét találnak egy szórólapot a postaládákban, a tegnapi kiadvány ugyanis azt ígéri: folytatják a témát.

Hegedűs ZoltánHorváth AndrásKószó PéterMárki-Zay Péterszórólapvita