Máris tervezhetik a programokat a kishomokiak!

Nyáron még csak alapozták, ma már állnak a falai a leendő, 150 négyzetméter alapterületű kishomoki olvasóköri épületnek.

– Ütemezetten halad a kivitelezés, várhatóan 2023 tavaszára minden el is fog készülni – mondta a kishomoki olvasókör leendő székhelye építéséről Molnárné Kőfalvi Ágnes projektmenedzser. Hozzátette: immár látványos a beruházás, így a kishomokiak máris tervezhetik, hogy jövőre milyen rendezvényeket szeretnének tartani az épületben.

Ebben az esztendőben 135 millió forint állami támogatásból három olvasókör, így az újvárosi, s csúcsi és a tarjáni olvasókörök épületét újították fel, és ebből épül a kishomoki is a Szikes utcai önkormányzati telken, a játszótér szomszédságában – összesen 96 millió forintból.

– Körülbelül a teljes kivitelezés 25 százalékánál tartunk – mondta Szabó Attila, a kivitelező Modus Vivendi Kft. felelős műszaki vezetője. – Jelenleg a födém vasalási munkái folynak. Ezen a héten tervezzük a betonozást, utána következik a tetőszerkezet építés, majd a tetőfedés, melyet még az idén szeretnének befejezni. Persze közben folynak majd a belső munkálatok, így a vakolás, a villanyszerelés és az épületgépészet alapszerelési munkája is – tette hozzá.

De hallgassa meg őt magát:

építkezésKishomokOlvasókörprogramok