Március 15-én avatják fel a Városháza felújított tornyát

Nemzeti ünnepünkön a megemlékezés keretében adják át a Városháza felújított tornyát is, melyre minden vásárhelyit szeretettel várnak. Meglepetéssel készülnek – tudtuk meg többek között Gyöngyösi Ferenc alpolgármestertől, aki a VTV Időben c. hírháttér-műsorában beszélt a várható programokról.

Február végén végre elbontották az állványzatot a Városháza felújított tornyáról, melyet a vásárhelyiek immár teljes pompájában megcsodálhatnak. A fejlesztést a március 15-i ünnepi megemlékezéssel egyidőben, a díszközgyűlés után, 17:30-tól színes programok keretében adják majd át.

Egy nappal az avató előtt, március 14-én kihirdetik a Petőfi rajzpályázat eredményeit, valamint ekkor kerül sor a Petőfi szavalóverseny döntőjére.

Március 15-én Szametz András honvéd kopjafát koszorúzzák 13 órától az unitárius temetőben. 14:30-kor a Petőfi szobornál lesz szintén koszorúzás, majd 16 órától a Városháza dísztermében díszközgyűlés keretében adják át a városi díjakat, kitüntetéseket.

Az ünnepség 17:30-kor a Kossuth szobornál folytatódik a városháza tornyának felavatásával, itt mond majd ünnepi beszédet Márki-Zay Péter polgármester. Az avatáson közreműködik St. Martin, a Szegedi Nemzeti Színház művészei, a Tisza Kvintett és a Hagyományőrző Pálffy Huszárok is.

március 15.Márki-Zay Pétermegemlékezésnemzeti ünnepSt. MartintornyfelújítástoronytoronyavatásünnepvárosházaVásárhely