Már világosabb a sétálóutca

December közepétől mostanáig jóformán csak a díszkivilágítás adott fényt sötétedés után a dr. Rapcsák András utcán. Most egy kicsit világosodott a sétálóutca.

Január közepén írtuk meg, hogy a sétálóutca Kossuth tér és a múzeum közti szakaszon összesen három lámpa ég, egy villog. Ha nem lenne világos a néhány üzlethelyiség portálja és nem működne a díszkivilágítás, az erre járók tök sötétben botorkálnának.

Mostanra a helyzet némileg javult, igaz, az utca jó részén a helyzet nem változott, de tegnap este már világosba borult az utca múzeum felőli oldalának Mária Valéria utca és Deák Ferenc utca közti szakasza. Az ezt megelőző sötétség legfőbb oka az volt, hogy a sétálóutca 2012-es kialakításakor felszerelt – sárga fényt adó – közvilágítási armatúrákban lévő led-es égők kiégtek, és bár az égők cseréje a szolgáltató és a közvilágítást üzemeltető cég, vagyis az MVM feladata, viszont ezt a típusút már nem gyártják, a csere tehát nem egyszerűen megoldható. Hogy áram van a közvilágításban, az abból derül ki, hogy a díszkivilágítás a Bessenyei Ferenc-ügyészség-Coop bolt felőli oldalán működik.

A város egyébként a komplett vásárhelyi közvilágítást pályázat segítségével tervezi kompletten újra cserélni. Ahogy tették ezt korábban például a Kinizsi vagy az Oldalkosár utcákon.

Aki egyébként szeretné bejelenteni, hogy nem működik a háza előtt vagy az utcájában a közvilágítás, annak nem kell össze-vissza telefonálgatnia, menüket választania, fogyasztási helyet megadnia, mire elér valaki illetékest. Csak ki kell töltenie a közvilágítást a városban fenntartó MVM bejelentőlapját, ahogy ezt sokan meg is tették már.

Bessenyei Ferenc Művelődési KözpontHódmezővásárhelyrapcsák AndrássétálóutcasötétVásárhelyvásárhelyi hírek