Már tartanák a lagzikat a mártélyi művházban

Régóta várt energetikai felújításon esett át a mártélyi faluház. A település önerejéből valósult meg a 1,5 milliós fejlesztés, melynek keretében az 1958-ban épült művelődési ház szigetelését és fűtési rendszerét is kicserélték. Az üzemeltetők már csak a járványügyi korlátozások végét várják, ugyanis 2021-re már 5 esküvői időpont is foglalt az faluház naptárában.

A mártélyi faluház energetikai fejlesztése lassan a végéhez ér. A településen 1,5 millió Forint értékben, egy teljesen önerős beruházás keretében újult meg a központ jellegzetes épülete. A szigetelés hiányosságaival évek óta küzdöttek az üzemeltetők, így ideje volt felújítani azt.

Pótári Mihály Zsolt intézményvezető elmondta, hogy november óta zárva tartanak és új költségvetési évük is van már, ezért rábólintott a testület a beruházásra. Egy lélegző vakolatot kapott az épület és mivel le lettek szedve a radiátorok lecseréltették azt is.

Az intézményvezető hozzátette, a járvány alatti korlátozások nélkül nehéz lett volna megvalósítani a beruházást mivel hatalmas porral járt. Ezzel együtt ők is a szabályok lazítását várják, szeretnék élettel megtölteni a frissen felújított faluházat.

Felhasználták az időt arra, hogy kicsit csiszolták, szépítették, mondta, mivel már szeretnének itt áprilisban lakodalmat tartani. A következő napokban még egy utolsó réteg festéket felvisznek a falakra, utána pedig csak a kormány döntésére várnak, ugyanis a kulturális programok mellett már 5 esküvői időpont is foglalt a művelődési ház 2021-es naptárában.

Mártély