Már Szentesen sem tájékoztat a kórház a fertőzöttek számáról

Hódmezővásárhelyen eddig sem adott tájékoztatást a kórház a koronavírusos megbetegedésekről – most már Szentesen is ezt a gyakorlatot követik.

Szentes polgármestere keddig napi videonyilatkozatban számolt be a város kórházában kezelt koronavírusos betegek számáról, az ellátottak állapotáról, és arról, hogy a térség mely településéről kerültek be az intézménybe. A nagymágocsi idősotthonban regisztrált betegekről és az egyetlen szentesi illetőségű, ellátásra szoruló fertőzöttről is a Csongrád Megyei Dr. Bugyi István Kórház főigazgatójától, Kalmár Mihálytól kapott tájékoztatást Szabó Zoltán Ferenc.

Tegnap viszont Szentes polgármestere bejelentette, már ő sem kap hivatalos információt a helyi kórházból – a fertőzöttek számáról csak egyénileg lehet érdeklődni a Belügyminisztériumnál a koronavirus@bm.gov.hu email címen.

Vásárhelyen a járvány kitörése óta semmilyen érdemi információt nem ad a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ. Holott külön weboldalt hoztak létre a teljes körű tájékoztatás érdekében, de a honlap aktuális hírei között továbbra is csak Dr. Kallai Árpád főigazgató beköszöntője szerepel április 6-i dátummal.

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makódr. Bugyi István Kórház