Már az erkély alá bontották a torony állványzatát

Még az ünnepek alatt. A LED-es díszkivilágításban szilveszterkor azonban még nem gyönyörködhettünk.

A városháza tornyának felújítása még a két ünnep közt is folyt, akkor bontották tovább, az immár csak az erkély alá érő állványzatot. Az már jól látszik, hogy a torony visszakapta eredeti, az építése idején kapott tojáshéj színét.

Mint az ismert, életveszélyessé vált állapota miatt újítja föl az önkormányzat a városháza tornyát, illetve az épület Kossuth tér felőli, azaz északi homlokzatát. Akik követték a munkálatokról írt anyagainkat, azok tudják, hogy a kivitelezési munkálatokra kiírt nyílt közbeszerzési eljárást százmillióval kedvezőbb ajánlatával a Z-Door Zrt. nyerte el. Kendi Imre cége nettó 257 milliós ajánlatával nyert.

A kivitelezést egyébként – a 2022 októberben aláírt szerződés szerint – tavaly októberre kellett volna befejezni, ám ezt a munkálatok közben feltárt előre nem látható műszaki okok miatt idén február 28-ig hosszabbították meg.

A városháza a Városháza utca felől.

A felújítás egyébként tavaly tavasszal kezdődött az állványzat építésével és a városháza előtti terület lezárásával.

A változtatható díszkivilágítás elkészítésével sem csúszott el a közbeszerzést elnyert pályázó, hiszen az ezzel kapcsolatos szerződést csak novemberben írta alá Márki-Zay Péter polgármesterrel, s abban az szerepel, hogy három hónap alatt kell azt telepítenie a toronyra.

A város korábban azt ígérte, hogy ha a toronyfelújítás befejeződik, az erkélyt megnyitják a nagyközönség előtt. Így aki vállalja, hogy fellépcsőzik oda, az az erkélyről nézheti meg a panorámát. Ahogy portálunk még tavaly nyáron megtette, igaz, csak az állványzatról:

A képen a Kossuth tér a magasból.
díszkivilágításfelújításHódmezővásárhelytoronyfelújításvárosházaVásárhelyvásárhelyi hírek