Már aszfaltozzák a Rárósi utat

Megkezdődött a Rárósi út felújítása Hódmezővásárhelyen. Két negyedkilométeres szakaszon új aszfaltréteget kap a külterületi út, de kátyúzás is várható a következő két hétben.

Megírtuk, hogy megkezdődik a Rárósi út felújítása, most már arról is be tudunk számolni, hogy a külső szakaszon már meg is indultak a munkálatok. Első ütemben két szakasz kap új aszfaltréteget, de a következő két hétben kátyúzni is fognak a munkások, valamint mart aszfalt is kerül a rossz útburkolatra.

„Ezek a munkák már régóta váratnak magukra” – fogalmazott Márki-Zay Péter a helyszínen, aki kiemelte, hogy a következő években terveik szerint a teljes Rárósi utat fel fogja újítani az önkormányzat, hogy a város 30 éves adósságát törlesszék az itt lakók felé.

Az aszfaltréteget kapó szakaszt Benkő Zsolt képviselővel közösen jelölték ki, a város módosította is az eredeti terveket a képviselő kérésére.

Farkas Andrea városüzemeltetési szakember elmondta, hogy kétszer 250 méteren aszfaltoznak, a többi helyen kátyúkat javítanak. A legrosszabb állapotú szakaszon az iskolától mart aszfalt kerül le és kátyúzás is lesz, az út mentén pedig 30-30 centiméteres útpadkát alakíttatnak ki.

„Most egy több éves folyamat indult el, amelyben a teljes útszakaszt megújítja az önkormányzat. Az előző városvezetés ígéretét is mi teljesítettük, amikor a belső Rárósi utat felújítottuk az elkerülőtől a Jókai utcáig” – hangsúlyozta a polgármester.

Márki-Zay Péter azt is hozzátette, hogy régi adóssága a városnak a Rárósi út felújítása, hiszen az érintett útszakasz 30 éve nem újult meg, ami miatt számos alkalommal érkezett panasz a mindenkori városvezetéshez.

A környékbeliek közül a polgármester és a képviselő látogatásakor többen is odamentek, így egy kisebb spontán utcafórum alakult ki. Többen felajánlották, hogy saját erőből is segítik az út rendbetételét, a Rárósi út felújítása ugyanis egy jelentős és költséges feladat, az önkormányzat most 30 millió forintot költ a munkákra.

Bár a helyszínen Benkő Zsolt elzárkózott attól, hogy a polgármesterrel közösen tájékoztassák a lakosságot, később mégis egy videóval jelentkezett, amelyben többek között azt állítja, hogy a városvezetés „elbaltázta a Modern Városok Programban a 117 kilométeres külterületi kerékárpárút-fejlesztést, melynek keretében a teljes Rárósit újjá lehetett volna varázsolni.”

A Modern Városok Programot egyébként a magyar kormány állította le tavaly novemberben.

Benkő ZsoltHódmezővásárhelyMárki-Zay PéterRárósi út