Már 44 csapat nevezett a hétvégi vásárhelyi úszóversenyre

Idén először hétvégén rendeznek nézők előtt úszóversenyt a vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában. Értesüléseink szerint már 44 egyesület jelezte indulását a két napos viadalon. A szálláshelyekre is befutottak a foglalások.

A Hódfürdő Kft. rendezésében kerül sor szombaton és vasárnap 2021 első olyan vásárhelyi úszóversenyére, amin nézők is szurkolhatnak a sportolókra. Ugyanakkor számos előírásnak meg kell felelniük a VIII. Gyarmati Kupa szervezőinek, ezért a belépés edzőknek és versenyzőknek mindkét napon 7:30-tól testhőméréssel, egészségügyi nyilatkozat leadásával kezdődik a parkoló felőli oldalon.

Védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérők 550,- Ft-os kísérő jeggyel látogathatják a versenyt, részükre külön szeparált lelátószakaszt biztosítunk, melynek kapacitása 50 fő. Amennyiben a kísérők létszáma nagyobb lenne, úgy lehetőség lesz padokon ülve az udvar felől megtekinteni a versenyeket. A kísérők karszalagot kapnak, mely feljogosítja őket a kültéri medencék használatára is. A verseny ideje alatt a maszk viselése kötelező lesz.

Lapunk értesülései szerint már 44 egyesület jelezte indulását.

Úgy tudjuk, a járványhelyzet okozta ínséges időszak után nem egy helyi szállásadónál túlfoglalás állt elő, mivel egy másik nagy sporteseménynek is otthont ad hétvégén a város. A tájékozódási futók országos diákolimpiai döntőjére szintén sokan látogatnak a településre, ezért több szálláshelyen teljesen lekötik a kapacitásokat a Vásárhelyre érkező sportolók és kísérőik.

Gyarmati Dezső Sportuszodaszállásúszásúszóverseny