Már 250 éves a BÁV

Megnövekedett a BÁV vásárhelyi zálogfiókja forgalma az infláció miatt, de a zálogba adók ragaszkodnak a nemesfém értéktárgyaikhoz, ugyanis alig van olyan, amit ne váltanának vissza a futamidő végén. 1980, antik bútorok a vállalatnál. Kép: Fortepan / Dorics István

A kezdetekben kizárólag záloghitelezéssel foglalkozott a 250 éves múlttal rendelkező BÁV, s rendkívül széles volt a zálogtárgyak köre: a klasszikus nemesfém tartalmú tárgyak és ékszerek mellett mindenféle használati cikket, így ruhákat és bútorokat, szőrméket és műszaki cikkeket is zálogba vettek.

– Az infláció miatt egyértelműen megnövekedett a fiókjainkban az ügyfélszám Vásárhelyen és Vásárhelyen kívül is. Nőtt a záloghitelek futamideje, de megnőtt a befektetési arany és nőtt az aranyékszerek iránti kereslet – vázolta a pénzromlás hatását Pfeff Dániel. A BÁV Zrt. hálózatirányítási igazgatója hozzátette manapság már jellemzően nemesfém tárgyak, ékszerek képezik náluk a zálog tárgyát.

Pfeff Dániel: Az infláció miatt egyértelműen megnövekedett a fiókjainkban az ügyfélszám Vásárhelyen is

– Azt látjuk, hogy a futamidő meghosszabbítása után kiváltott zálogtárgyak visszaváltási aránya nagyon jó. Bár az a külső kép kívülről, hogy biztos nagyon sok az, amit nem váltanak ki, de a megváltozott gazdasági környezet ellenére csupán 6 százalék az melyet végül nem váltanak ki az ügyfeleink, s ez az arány nem romlott az elmúlt időszakban sem – világított rá a helyzetre. Azt is elmondta, hogy valamennyi társadalmi csoportból fordulnak hozzájuk, a kisnyugdíjastól a fiatal felnőttön át a családfenntartóig és a tehetős vállalkozóig egyaránt. – Nagyon eltér, hogy a kölcsönt miért veszik fel, s nagyon eltérőek az összegek is. Annyi azonban mindenkinél közös, nagyon gyorsan és egyszerűen szeretnének a néhány tízezertől akár több millió forintos kölcsönhöz jutni – mondta.

Pfeff Dániel azt is elmondta, hogy versenytársként tekintenek a gyorshitelt nyújtó szolgáltatókra.

aranyBÁVékszerPfeff DánielVásárhelyzáloghitel