Makón zárta előválasztási ajánlásgyűjtését Márki-Zay Péter

Az ellenzéki előválasztáson vasárnap ért véget a támogató aláírások gyűjtése. Márki-Zay Péter utolsó állomása Makón volt. Érdekesség, hogy akárcsak Budapesten és Szombathelyen, a makói piacnál is a Mindenki Magyarországa Mozgalom mellett gyűjtötte az aláírásokat a helyi Fidesz, igaz ők Gyurcsány Ferenc és Karácsony Gergely ellen.

– Nagyon munkás, de eredményes napok voltak. Első hallásra hihetetlenül magas, 20 ezer aláírást kellett összeszedni 2 hét alatt. Szemben például egy megyei jogú város polgármesteri tisztségéhez szükséges 300 aláírással 5 hét alatt – értékelte kérdésünkre az ellenzéki előválasztás ajánlásgyűjtéses szakaszát Márki-Zay.

Elmondása szerint az ellenzék és a kormány támogatói is megjelentek ezeknél a standoknál. Sőt az indulás után nem sokkal a Fidesz eldöntötte, ha az ellenzék kampányol, akkor ők sem maradhatnak ki. – A Ferenciek terén például Hollik István is megjelent, de itt Makón is megjelent Farkas Éva polgármesterasszony – mesélte a miniszterelnök-jelölt. Felhívta rá a figyelmet, Szabolcs megyében hangfelvétel van arról, hogy a Fidesz igyekszik az esélytelenebb jelöltek mellett kampányolni, ezért kell elmenni mindenkinek az előválasztásra, mert a 2022-es választás valójában idén, az előválasztáson fog eldőlni.

Fotó: Bottyán Róbert

Márki-Zay Pétert megkérdeztük a Simonka Györggyel való, váratlan találkozásáról is. – Ő Lázár Jánossal ellentétben, – aki egy ellenzéki megmozduláson, vagy a városházán nem mer megjelenni, – bizonyos értelemben bátran odajött hozzánk, amikor a birtoka mellett tartottunk sajtótájékoztatót Szabó Ervin jobbikos jelölttel. Amikor megkérdeztem tőle, hogy az a regény, amit tudna írni Lázár Jánosról, hogy áll, akkor a mikrofont, a felvételt le kellett állítani és utána beszélgettünk róla – fejtette ki.

Márki-Zay Péter nagyjából 30 ezer aláírást gyűjtött össze. Ezeket hétfőn reggel adja le Budapesten, az előválasztási bizottságnál.

,,STOP MÁRKI ZAY!!”

Ahogy az ország több településén, úgy Makón is gyűjti a helyi Fidesz az aláírásokat az ellenzék ellen. A Facebookra feltöltött bejegyzésük szerint nem csak Gyurcsányt és Karácsonyt, hanem Márki-Zayt is meg kell állítani. A vásárhelyi polgármester, képviselő- és miniszterelnökjelölt nevét helytelenül, kötőjel nélkül sikerült leírniuk.

Amikor fotóink készültek, 10 óra körül, akkor néhányan voltak a Fidesz standjánál. Megjelent Móra Ferenc Attila, a makói közélet ismert alakja, aki néhány szót váltott Márki-Zay Péterrel.

Fotó: Bottyán Róbert
előválasztásFideszMakóMárki-Zay Péterminiszterelnök-jelölt