Makón is egymaga versengett a kórház felújítását elnyerő vásárhelyi cég

A sebészeti és a belgyógyászati osztály rekonstrukcióját a vásárhelyi daru-ügyben érintett Építészmester Zrt. végezheti el, nettó 373 millió forintért.

Nem tolonganak a jelentkezők a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont építési beruházásaira kiírt közbeszerzéseken mostanság. Ahogy év elején a hódmezővásárhelyi kórház bővítésére, úgy a makói intézmény két részlegének felújítására is egyetlen, méghozzá ugyanaz a vásárhelyi vállalkozás adott be árajánlatot. És el is nyerte a munkát mindkét esetben. 

A maros-parti városban nettó 373 millióért újítja föl az ellátóhely sebészeti és belgyógyászati osztályát – olvasható a Közbeszerzési Értesítőben közzétett tájékoztatóban. A megkötött szerződés szerint az Építészmester Zrt.-nek legkésőbb 2022 március 31-ig kell befejezni a munkákat.

A kórház központi épületének jelenleg sebészeti osztályként működő, utcafronti, első emeleti szintjén a kórtermi blokkok átépítése, teljes körű felújítása lesz a feladat. A kivitelezés érinti a vizesblokkokat és az egységhez tartozó személyzeti helyiségeket, valamint a homlokzati nyílászárókat. A belgyógyászati szárny első emeletének azon kórtermeiben, melyben jelenleg nincs orvosi gázhálózat, ki kell építeni. Ezután a terület esztétikai helyre állítását kell elvégezni, majd a helyiségek oldalfalait, a mennyezeteket és álmennyezeteket újra festik. A két helyszínen összesen közel 1500 négyzetméteren zajlik majd a felújítás.

Tavasszal Vásárhelyen közéleti vita tárgyává vált egy 2011 óta hatályos helyi rendelet szerint kiszabott közterületi-használati díj, aminek fizetésére egy daru állítása miatt kötelezték a kivitelezőt. A makói felújításokról megkötött szerződésben már nevesítették a ráfordítást, tudniillik külön soron kiemelik, hogy a vállalkozói díj magában foglalja a közterület-használat költségeit. A vásárhelyi kórházbővítésről szóló megállapodásban viszont csak az szerepel, hogy az ideiglenes melléklétesítmények elkészítési, fenntartási, üzemeltetési és bontási költségei, illetve az egyéb, a megvalósításhoz szükséges járulékos költségeket magában foglalja a szerződött összeg.

Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-MakóegészségügyÉpítészmester ZrtfelújításMakó