Makói tragédia: öt embert vágtak ki az árokba hajtott autóból

Öt embert kellett feszítő-vágóval kiemelni a Makó mellett árokba hajtott kocsiból, egyikük nem élte túl a balesetet.

Két tűzeset, egy ütközéses és egy árokba hajtásos baleset, egy fának rohanó autó, öt leszakadt ág és hét helyen a sok esővíz kiszivattyúzása adott munkát a katasztrófavédelemnek a hétvégén Csongrád-Csanád megyében – foglalta össze az eseményeket lapunkhoz eljuttatott közleményében Varga Kitti tűzoltó főhadnagy.

Tragédia Makó mellett

Ahogyan arról a rendőrség közlése alapján már beszámoltunk, szombaton az esti órákban a 4415-ös út 22. kilométerszelvényében Makó közelében árokba hajtott egy autó.

Emellett szintén szombaton Domaszék közelében az 55-ös főút 8. kilométerszelvényében két személygépjármű ütközött. A gépjárműveket a szegedi hivatásos tűzoltók áramtalanították, a műszaki mentés ideje alatt félpályás útzár volt érvényben. Szegeden a Temesvári körúton pedig egy gépjármű fának ütközött. A szegedi hivatásos tűzoltók a járművet áramtalanították.

Motor és széna gyulladt ki

Péntek délután a szatymazi Kukovecz Nana utcában egy kisteherautó motortere gyulladt ki. A tüzet a szegedi hivatásos- és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral oltották el, személyi sérülés nem történt.

Ugyanaznap a 451-es út 33. kilométerszelvényénél Szentes közelében az összehordott széna égett, amelyet a szentesi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltottak el.

12 helyen segítettek az eső miatt

Szombaton a délutáni órákban megyénk felett átvonult zivatar miatt a tűzoltók összesen 7 esetben vonultak ki szivattyúzási munkálatok elvégzésére. Egy mórahalmi hotel udvarán gyűlt össze nagy mennyiségű csapadékvíz, amit a mórahalmi önkéntes tűzoltók búvárszivattyú és kézi szerszámok segítségével távolítottak el.

Nem sokkal ezután egy mórahalmi lakóház udvaráról kellett a helyi önkénteseknek kiszivattyúzni az összegyűlt esővizet, a Tömörkény utcában. Vasárnap megyénk felett átvonult zivatar miatt a megye tűzoltói összesen 5 esetben vonultak ki leszakadt ágak, kidőlt fák eltávolítására – áll a hatóság közleményében.

BalesetCsongrád-Csanád megyeDomaszékKatasztrófavédelemMakómeghaltSzatymazSzegedVarga Kitti