Májustól havi 945 forintért utazhatnak a diákok a tram-train járatain

Az új vármegyebérleteket a MÁV-Start pénztáraiban, automatáinál és a MÁV-appon, a Volánbusz pénztárainál, a buszokon és a GYSEV pénztárainál lehet majd megvásárolni. Várhatóan április utolsó hetében egyes értékesítési csatornákon elővételben is megvásárolhatók lesznek – közölte a MÁV-Volánbusz csoport az MTI-vel.

A teljes árú, 30 napos érvényességű vármegyebérletet 9450 forintért lehet majd megvásárolni, a szintén 30 napos országbérlet ennek duplájába, 18 900 forintba fog kerülni. A tanulóbérlet 90 százalékos kedvezménnyel váltható, 945 forint lesz. Jelenleg 1780 forintba kerül egy havi tanulóbérlet a tram-trainre.

Akik az utazásaik során rendszeresen átlépik a vármegyehatárt, azok két vármegyebérlet áráért az ország egész területére érvényes országbérletet vásárolhatnak. Ez 2500 forinttal olcsóbban lesz megvásárolható, mint jelenleg a 30 kilométerre érvényes bérlet. A tanulók ezt a bérletfajtát választva is igénybe vehetik a 90 százalékos kedvezményt, így 1890 forintért szinte bárhová eljuthatnak az országban – írták.

Közölték azt is, a vármegyebérlet és az országbérlet nem vehető igénybe helyjegyköteles vonatokon, 1. osztályon, továbbá a helyi közösségi közlekedési társaságok járatain sem.

bérletMÁVtram-trainVolán