Magyarországra jön Brazília oltásellenes elnöke

Folyik Jair Bolsonaro brazil elnök budapesti látogatásának előkészítése, a híresen oltásszkeptikus politikus Orbán Viktor előtt Vlagyimir Putyinnal találkozhat majd – tudta meg az Azonnali.

A lap információi szerint már zajlik is a budapesti, februári látogatás előkészítése. Azt írják, Jair Bolsonaro ugyanúgy a nemzetközi politikában erősödő jobboldali populizmus egyik vezető politikusa, mint Orbán Viktor, akinek bevallott célja, hogy nemzetközi hálózatot építsen a hozzá hasonló vezetőkből.

Orbán Viktor 2018-ban egyike volt annak a kevés európai állami vezetőnek (Marcelo Rebelo de Souza portugál államfő és Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök mellett), aki személyesen is részt vett Bolsonaro beiktatásán 2018 január 1-én.

A brazil elnök és a magyar kormányfő az oltásról teljesen mást gondol. Bolsonaro önmagát már régóta oltásellenesnek vallja. Legutóbb például azon háborodott fel, a brazil szakértők azt javasolták, hogy a gyermekeket is oltassák be a koronavírus ellen, de korábban azt is állította a közösségi médiában, hogy az oltás AIDS-et okozhat. 

BrazíliaoltásellenességOrbán Viktor