Magyarnak érzik magukat: Nemzeti Összetartozás Napja a Corvinban – 3 határon túli középiskola volt a vendég – Képgalériával

A Corvin Mátyás Technikum és Szakképző Iskolában megemlékezéssel egybekötött műsort tartottak a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából. A hódmezővásárhelyi iskolának a vendégei Székelyudvarhelyről, Aradról és Magyarkanizsáról érkeztek.

Ahogy a házigazda nevében Oláh Attila igazgató elmondta, ez a magyarságnak természetesen nem ünnep, hanem emlékezés 1920. június 4-re, a trianoni békediktátum aláírására.

Már egy hete a Corvin vendégei volt a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskola néhány tanára és diákja. Gagyi József tanár hangsúlyozta, hogy ők székelyeknek és magyaroknak tekintik magukat, és bár voltak kísérletek, javaslatok erre, de soha nem lettek románok. Előadásukban szeret kapott a próza és a népdal.

Magyarkanizsáról jöttek a Beszédes József Mezőgazdasági és Műszaki Technikum diákjai, Bús István tqanár vezetésével, valamint az aradi Csíky Gergely Főgimnázium tanulói, őket Nyári Melinda tanár kísérte többek között. A diákok prózai, népzenei és műzenei műveket adtak elő, valamennyi alkotás a magyar kultúra remeke, különböző szegmensekben, tehát versben, elbeszélésben, zenében.

Tekintsék meg az eseményen készült képgalériánkat:

Corvin Mátyás TechnikumNemzeti Összetartozás Napja