Magyar Péter szerint Orbán Viktor Tusványoson nem a magyar emberek problémáiról beszélt

A Tisza vezetője szerint a miniszterelnök beszéde mellőzött minden elemet a magyar emberek valóságából, egyes ponton még ironikusnak is tartja a kormányfő állításait.

„A beszéd 80 %-a egy Budapest központú világpolitikáról szólt (épp csak az indiánokról nem beszélt), de szó sem esett a magyar emberek problémáiról és a hazánkban tapasztalható égbekiáltó igazságtalanságokról” – reagált Facebook oldalán Orbán Viktor szombaton délelőtt elmondott tusványosi beszédére Magyar Péter.

A politikus hiányolta a kormányfő előadásából a mindennapokat érintő olyan kérdéseket, mint az oktatás, az egészségügy és a közvagyon elosztásának helyzete. „Nem esett szó a szétvert oktatásról, a hárommillió létminimum alatt élő honfitársunkról, a külföldre menekült százezrekről” – fogalmazott.

Magyar Péter arra a friss adatra is felhívta a figyelmet, miszerint soha nem született még ilyen kevés gyerek Magyarországon a legutóbbi mérések szerint, mint most. A Tisza-vezér mindezt a Fidesz „totálisan téves politikájának” eredményének tartja, de kiemelte az Orbán Viktor által emlegetett államadósság-csökkentést is, amely Magyar Péter szerint a jelentős kínai hitelfelvétel mellett érdekesen hangzik.

„Elképesztő gúnyos része volt a miniszterelnöki beszédnek, amikor arról konfabulált, hogy Brüsszelben bevezették a 3 T világát (tilt, tűr, támogat), miközben Orbán Viktor Magyarországán a legnagyobb ellenzéki párt vezetőjét egy percre sem hagyják felszólalni „köz”televízióban, ezzel semmibe véve 1.352.000 magyar ember politikai akaratát” – hivatkozott a hazai médiaviszonyokra a Tisza-elnök.

Posztjának zárásaként reagált a miniszterelnök őrá tett, „slim fit” ruházatára vonatkozó megjegyzésére, hangsúlyozva, hogy „a sportos, normálisan öltözött emberek is lehetnek hazafiak”.

beszédFideszMagyar PéterOrbán ViktorTusványos