Magyar Péter ismét felszólítást intézett az MTVA-hoz

Csütörtökön 20 órakor fog kezdődni az európai parlamenti választásokat megelőző, Magyarországon precedens nélküli élő televíziós vita, amelyen mind a tizenegy listát állító párt képviselője – jelen állás szerint – részt fog venni. Magyar Péter tüntetői addig fagyiznak a Várkert Bazár előtt.

Sokáig úgy tünt, hogy Magyar Péter végül nem fog elmenni a csütörtök esti köztévés vitára, az MTVA által megszabott feltételek elleni tiltakozásul még tüntetést is szervezett a Várkert Bazár elé az esemény idejére, azonban úgy fest, végül mind a tizenegy párt képviseltetni fogja magát.

A vita fontosabb alapszabályait a résztvevők nagy nehezen el tudták fogadni, különböző igények és egyéni feltételek azonban még a rendezvény napján is előkerültek. Dobrev Klára például nem hajlandó a mélygarázson keresztül bemenni az épületbe, Magyar Péter pedig még a vita előtt néhány órával is konfrontálódott az MTVA vezetőségével.

A Tisza Párt listavezetője emailben szólította fel az MTVA vezérigazgatóját arra, hogy ha a szerkesztők le akarnak játszani bármilyen felvételt a vita során Magyar Péterről és pártjáról, azt haladéktalanul küldjék el a részére csütörtökön 17 óráig. A Tisza alelnöke azt is kiemelte, hogy a közmédiának kötelessége a vitáról készült felvételeket a teljes magyar nyilvánosság számára elérhetővé tenni.

Annak ellenére, hogy Magyar Péter végülis részt fog venni az eseményen, szimpatizánsai már 18 órától gyülekezni fognak a Várkert Bazárnál, ráadásul a párt kapott ezer adag fagylaltot egy magánfagyizótó.

EP-választásMagyar PéterMTVATüntetésVárkert Bazárvita