Magyar Péter nyilvánosságra hozta az ígért hangfelvételt, Varga Judit már reagált is

Ígéretéhez híven nyilvánosságra hozott egy hangfelvételt Magyar Péter. Ezen állítása szerint ő és Varga Judit, aki akkor Igazságügyi miniszter volt, minden bizonnyal a Schadl György elleni eljárásról beszéltek, hogy Rogán Antalék mire utasíthatták az ügyészséget.

Cikkünk frissítéseit lentebb görgetve találják!

A hangfelvételen állítólag Varga Judit arról beszél, hogy Rogánék javasolták az ügyészségnek, hogy az iratokból ki kellene húzni dolgokat:

Varga: Csak annyi, hogy Dani menjen át az ügyészségre és kérdezze meg, hogy milyen (…)

Magyar: Ja, hogy mi van még?

Varga: Mert náluk is van egy példány ezekből.

Magyar: És ti nem láttátok, vagy a sajtó meg már látta.

Varga: Hát, sőt, már valószínűleg odaadták és elvileg azt ők anno átnézték…

Magyar: Mármint a Rogánék?

Varga: Igen, semmi rossz nincsen, de…

Magyar: De erre mondta a Martinovics Detti (Martinovics Bernadett volt az IM Civilisztikai és Igazságügyi Kodifikációs Főosztályának akkori vezető kormányfőtanácsosa- a szerk.), hogy semmi rossz, de kihúzattak dolgokat…

Varga: Persze, magukat kihuzatták, …

Magyar: Az eredeti doksiban, vagy csak ami megjelent?

Varga: Javasolták az ügyészeknek, hogy mit kéne kihúzni, de ezt nem mind tartották be.

Magyar: És most meg azt mondják, hogy a te embered menjen be és nézze meg, hogy mi van benne, van-e még bármi, ami lehet benne?

Varga: Hát, igazából az a baj, hogy új dokumentumok is most már vannak benne, mert látszik…

Magyar: Ja, mert utólag is hallgatják, amikor bent vannak a börtönben…

Varga: A vádemelésig, igen.

A női hang utal arra is, hogy az ügyészségen belül Polt Péter nem ura a helyzetnek. A teljes, mintegy 2 perces hangfelvétel itt hallgatható meg:

Varga Judit reagált

Közben reagált a hangfelvételen valószínűleg hallható Varga Judit, reakciójából arra lehet következtetni, hogy tényleg ő hallható a felvételen. Azt írja:

,,Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve.”

Posztjában egy történeten keresztül ismét utal arra, hogy Magyar Péter erőszakos lehetett kapcsolatukban, és az esetet, ami elmondása szerint ahhoz vezetett, hogy beadja a válópert. Szerinte a felvételnek is a zsarolás a kontextusa.

Varga azt is hozzáteszi, hogy büszke arra, hogy az Orbán Viktor vezette kormány igazságügyi minisztere lehetett és arra, hogy a Fidesz tagja. Minden konfliktus és támadás ellenére, írja, hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy a hazát szolgálhatta sok-sok jó ügy érdekében.

Magyar Péter reagált Varga Judit reakciójára

Nem sokkal volt felesége, Varga Judit volt igazságügyi miniszter reakciója után Magyar Péter újra posztolt. Azt írja, volt házastársa „Rogán Antal által előre megírt hazugsággyűjteményt az ügyészségi meghallgatásomra időzítve” tette ki. Az ebben leírtak természetesen nem igazak, teszi hozzá, „nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásnak minősülnek”.

„Nem, Judit, te nem azért mondtad ezeket, mert ezt akartam volna hallani, hanem azért mert te is tudtad, hogy a maffiának dolgozol. Mint ahogy most is tudod és nem mersz velük szembemenni.

Szerintem ne félj, az igazság felszabadít. Egy ország állna mögéd” – írja Magyar Péter posztjában.

Kedd este hattól a Legfőbb Ügyészség épülete elé hív tüntetni Magyar Péter

Kijött az ügyészség épületéből a Diákhitel Központ volt vezetője, aki ezután nyilatkozott a sajtónak. Azt mondta, átadta a hangfelvételt az ügyészeknek, amit „mondatról mondatra” végighallgattak együtt. Magyar újra az utóbbi harminc év legnagyobb politikai botrányának nevezte az ügyet. Utalt rá, hogy sem a volt igazságügyminiszter Varga Judit, sem a kormány nem reagált egy mondattal sem a hangfelvétel tartalmára, hanem továbbra is csak a figyelmet terelik a valós problémáról. Magyar szerint az ügyészség nem tehet mást, minthogy tanúként beidézi az érintetteket, és magát a miniszterelnököt is.

Arra kérte minden támogatóját, hogy ma este hatkor jöjjön Budapestre, a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé, és együtt követeljék „ennek az ügynek a független, objektív és politikai befolyásolástól mentes kivizsgálását”.

„Nyugat-európai demokráciákban egy kormány, ha ilyen hangfelvétel kiderül, aznap vette volna a kalapját és lemondott volna. Lett volna olyan bátor a kormány, hogy megkérdezi a magyar embereket, hogy akartok-e továbbra is velünk dolgozni, de nekünk nem ilyen bátor kormányunk, hanem „nindzsa-kormányunk, akik Brüsszelben utcai harcosok, de amikor valóban meg kellene kérdezni az embereket, akkor meghátrálnak, a lényegről sosem beszélnek” – fogalmazott Magyar Péter.

hangfelvételMagyar Péter