Magyar Péter: Feloszlatjuk az Orbán-Tiborcz-Mészáros részvénytársaságot

Az utóbbi évek legnagyobb vidéki demonstrációját tartotta Magyar Péter és pártja, a Tisza Párt. A több órás rendezvényt Debrecenben tartották, több ezren vettek részt rajta, és ahol Magyar rendszerváltást ígért.

Magyar Péter és stábja vonattal érkezett Debrecenbe, ahol nadrágszíjat ábrázoló plakátok várták, amelyeket az éjszaka leple alatt tettek ki. Éppen abban az időszakban nem működtek a köztéri kamerák, amelyeket a debreceni önkormányzat üzemeltet.

Magyar L. Ritók Nórával, az Igazgyöngy Alapítvány elnökével lépett színpadra és átadta azt a hárommillió forintot, amely a propagandasajtóban női napszemüvegként híresült el, és amelyet licitre bocsátott. elhírAz alapítvány rossz anyagi körülmények kökzött élő családok között fogja szétosztani az összeget.

A tüntetésen megjelentek a Tisza Párt jelöltjei, beszédet mondott Tarr Zoltán, Nagy Ervin József Attila Mama című versét szavalta, Rost Andrea pedig – mivel kísérője a fellépés előtt 20 perccel lépett vissza – acapella énekelt. A mikepércsi anyák vezetője az akkumulátorgyárak ellen szólt, Rusznák András szavalt.

Magyar beszédében köszöntötte az anyákat, majd gyakorlatilag rendszerváltást ígért. Beolvasott a propagandistáknak: “Hallod-e, te Rogán Antal, tudsz te ennél jobbat is!” . Kitartást kívánt nekik, de egyben meg is nyugtatta őket, hiszen szerinte nem is olyan sokára hosszan pihenhetik ki magukat.

Keményen kritizálta a kormányt, az eddigi tevékenységéért. Azt mondta az EU-tól kapott mintegy negyvenezer-milliárd forintnak sok helye lenne, de ezek közül egyik sem a jachtokban, kastélyokban, borászatokban és offshore-számlákon keresendő. „Ma Magyarország egy családi részvénytársaság, de mi ennek véget fogunk vetni, és feloszlatjuk az Orbán-Tiborcz-Mészáros részvénytársaságot”.

Konkrét ígéretek is elhangzottak Magyar részéről, duplájára emelné a családi pótlékot, és inflációkövetővé tenné azt. Elítélte az agresszor Oroszországot és béketárgyalások szorgalmazását ígérte. Magyar szerint mindenki békepárti. Beszéde közben hangfelvételről lejátszották Orbán Viktor egyik tizenhét évvel ezelőtti nyilatkozatát, amelyben arról beszélt, hogy a rend és a béke iránti vágy miatt a kormány felé fordulnak az emberek ösztönösen, ha az ellenzékről elhitetik az emberekkel, hogy működésük már az ország és az emberek biztonságát fenyegeti.

Magyar Péter beszédében a családi pótlék összegének azonnali megduplázása mellett a védőnői rendszer felülvizsgálatát és önálló Környezetvédelmi Minisztérium felállítását is megígérte.

Magyar az Európai parlamenti és az önkormányzati választások előtti napra, június nyolcadikára, ismét tüntetést hirdetett, ezúttal a Hősök terére. Állítása szerint ez lesz a rendszerváltás utáni legnagyobb tüntetés.

DebrecenMagyar PéterTüntetés