Magyar Péter az uniós pénzek hazahozataláról tárgyalt Ursula von der Leyennel

Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével tárgyalt Magyar Péter. A két Európai Parlamenti politikus egyetértését fejezte ki az uniós támogatások felhasználásával kapcsolatban. A Tisza vezetője szerint, ha a kormány elfogadja a korrupcióellenes intézkedéseket, a Bizottság elkezdené utalni a 8 ezer milliárd forintot.

Az EP-képviselő szerint az Európai Bizottság elnökével egyetértenek abban, hogy 

az uniós források a magyar embereknek járnak és óriási segítséget jelentenének a magyar KKV-knak, az egészségügynek, a közlekedési és az energetikai szektornak és az oktatásnak is.

– számolt be közösségi oldalán a pártelnök.

Hozzátette azt is, hogy „a labda az Orbán-kormány asztalán pattog”, és ha elfogadják a korrupcióellenes intézkedéseket, akkor a Bizottság elkezdi utalni a visszatartott 8 ezer milliárd forintot.

Magyar Péter először szólalt fel az Európai Parlamentben csütörtökön, ahol az élelmiszerárak inflációjáról és a nehéz helyzetben lévő családokról beszélt. Továbbá arra kérte az EP-t, hogy ne csak a problémáról, hanem a megoldásról is beszéljenek. Ezt követően a kormányinfóval párhuzamosan tartott sajtótájékoztatóján reagált a kormányinfón elhangzottakra, illetve mentelmi jogának felfüggesztéséről is beszélt.

Európai BizottságEurópai ParlamentMagyar Péteruniós forrásokUrsula von der Leyen