Magyar Kupa derbire tér vissza a hat éve távozó vásárhelyi vízilabdázó

Hat év után tér vissza nevelőegyesületéhez, de ezúttal ellenfélként a hódmezővásárhelyi vízilabdázó, Vékony Ákos, aki ettől az idénytől a Szegedet erősíti. Pénteken Vásárhelyen, szombaton a megyeszékhelyen ütközik meg a két szomszédvár együttese a Magyar Kupában.

Tíz évvel ezelőtt a HVSC játékosaként szerepelt először utánpótlás vízilabda bajnoki mérkőzésen, 2015-ben a fővárosi KSI-hez igazolt, végül egy szezonnyi kaposvári kitérőt követően Szegeden kötött ki Vékony Ákos. Két éves megállapodást írt alá a 21 éves pólós, aki ezért át is iratkozott a Szegedi Tudományegyetem pénzügy-számvitel szakára. Új csapatával az idény első hivatalos mérkőzését Vásárhelyen a HVSC ellen játssza a Gyarmati Dezső Sportuszodában pénteken. A megyei Magyar Kupa derbi 18:30-kor kezdődik.

– Kifejezetten örülök annak, hogy a Vásárhelyet kaptuk a kupában, mert elég ritkán adatik meg, hogy a nevelőegyesületem ellen jatszhassak. Ráadásul a csapat tele van gyerekkori csapattársaimmal és barátaimmal, szóval már nagyon várom – mondta lapunknak Vékony Ákos. – Rendkívül jól érzem magam Szegeden, egy ambiciózus, motivált társaság jött össze nagyon jó kvalitású játékosokkal – tette hozzá.

– Nem okozott nagy problémát eddig, hogy nem vezetőedzőnk, Kiss Csaba tartotta az edzéseket, hiszen ő az elmúlt hetekben és jelenleg is az U17-es fiú válogatottat irányítja, ugyanis Barna Tamás levezényelte a Csaba által összerakott tréningeket, illetve a mesterünk is megpróbált minél több edzésre és kétkapura lejönni hozzánk a válogatottbeli munkája mellett. A bajnokságbeli célkitűzésről elég nehéz egyenlőre beszélni, mert először látnunk kell hozzá az erőviszonyokat, illetve hogy mi mire vagyunk képesek egy éles meccsen. Abban viszont biztos vagyok, hogy nagyon sok közel egyszintű csapat van, és rengeteg körbeverés lesz, remélem, ebből majd mi jövünk ki a legjobban – árulta el a fiatal vízilabdázó.

Gyarmati Dezső SportuszodaHVSCMagyar KupaSzegedvízilabda