Magánberuházás segíti a vásárhelyi közlekedést

A Zátony parkolója elkészülte után jelentősen csökkent a balesetveszély a Szentkirályi utca végénél lévő gyalogátkelőhely környékén.

Nem állnak már a Tóalj utca mindkét oldalán, jelentősen leszűkítve a forgalom előtt az úttestet. Mindez annak köszönhető, hogy a Zátony előtt lefedték az eddig nyitott árkot, majd megépült felette a parkoló. Annak építése magánberuházás volt, azaz ez utóbbit nem a vendégek élvezik, de minden járművezető, aki arrafelé közlekedik.

A befedett árok egyébként része a Tóalj azon eredeti vízelvezető rendszerének, melyre mára a zárt és fedett szakasz a jellemző. Aki korábban sokat járt arrafelé, az tudhatja, hogy ilyen nyílt színi árok vezetett a strand régi (az átépítése után az új főbejárat miatt befalazott) bejáratától, az akkori Akvárium étteremtől a népkerti játszótér mellett végig a Szentkirályi út sarki gyalogátkelőhely felé. Sőt, a benzinkúttól a Bagolyvárnál lévő szakaszig is, egészen addig, míg 1970-től (azaz a Lenin tér felavatása – ez ma a Hősök tere) ez lett a 47-es főút egyik városi szakasza. A nyitott árkokat ezután kezdték szakaszonként befedni, a csapadékvíz elvezető csöveket helyezve az egykori medrükbe.

HódmezővásárhelyközlekedésparkolóVásárhelyvásárhelyi hírekzátony