Madárhálót húztak az Andrássy út 3-ra

A párkányokon esetenként százával éjszakázó galambok ellen húztak madárhálót ma a vásárhelyi Andrássy út 3. szám alatti épületre. A szakemberek a háló kifeszítése során egy figyelmetlen rollerest és egy kerékpárost is kifogtak.

Nem halászok lepték el ma délelőtt a vásárhelyi Andrássy út elejét, nem is a tram-traint akarták megállítani a kiterített hálóval, hanem a madarak távoltartását készítették elő az Andrássy út 3. számú épületénél.

A madárhálónak már a földön való kifeszítését is rengetegen kíváncsian nézték, volt, aki azt hitte, tiltakozó halászok megmozdulását látják, akadt, aki flashmobnak, azaz villámcsődületnek hitte, de olyan is akadt, aki valamiféle politikai propagandát látott a szimpla műveletben.

A madárhálóba egyébként előbb egy figyelmetlen rolleres, majd nem sokkal később egy kerékpáros futott bele, dacára annak, hogy bójákkal kerítették a művelet és az ahhoz tartozó gép előtti helyet.

De hát van ilyen, van aki se lát, se hall, amikor útra kél.

A madárháló végül a helyére került, s a galamboknak éjszakára új párkányokra kell költözniük. Gyorsan találnak majd ilyet.

galambHódmezővásárhelymadárhálóvásárhelyi hírek