Ma számolják újra a szavazatokat Budapesten – Győrben is számolnak hétfőn

Sőt, Budapesten már tart is az újraszámlálás. Győrött hét választókerületben számolnak újra a hivatalban lévő Dézsi Csaba András kérelmére.

Budapesten jelenleg is tart a szavazatok újraszámlálása, a főpolgármesteri választást illetően, amit a Nemzeti Választási Iroda által kihirdetettek szerint Karácsony Gergely nyert meg, mindössze 324 szavazattal, ám az érvénytelen szavazatok száma ennél jóval nagyobb, 24 592.

Vitézy Dávidék szerint volt olyan választókerület, ahol Szentkirályi nevét nem elég erős vonallal húzták át, ez pedig megzavarhatta a választókat. Vitézy eredeti kérése az volt, hogy a IV. és VII. kerület összes szavazókörében semmisítsék meg az eredményt, és tartsanak új szavazást. Ezt a kérését a választási bizottság elutasította. Vitézy szerint viszont több választókerületben is lehettek rendszerszerű hibák, ezért azt, hogy a szavazatokat újraszámolják, elfogadták. Ma estére lehet, hogy kiderül, ki lesz Budapest főpolgármestere, bár Karácsony Gergely azon a véleményen van, hogy az egész szavazást meg kellene ismételni.

Győrött is újraszámolják a szavazatokat hét választókerületben. Az újraszámlálást hétfő reggel ejtik meg. Az eredmények szerint itt a TSZV- LMP- Zöldek – Momentum által támogatott Pintér Bence újságíró 440 szavazattal győzte le Dézsi Csaba Andrást.

Borítókép: Partizán Youtube

BudapestGyőrKarácsony Gergelyönkormányzati választásVitézy Dávid