Ma nyílt meg a mártélyi kalandpark

Felújítása után immár játszótérként üzemel, s a nap huszonnégy órájában nyitva van, október közepéig.

A vásárhelyi Nádor utcai óvodások reggel óta tesztelték a ma nyílt mártélyi kalandpark felújított eszközeit, mely jól állta a gyerekek nyúzópróbáit. A csúszda, a kötélcsúszda a mászóka, a kötélalagút nem csak nekik élvezetes, de mindazoknak a (nem csak óvodás) gyerekeknek is, akik majd ezeken játsszák ki magukat ebben az szezonban is.

Csak a nevében kalandpark, valójában játszótér. így éjjel-nappal nyitva lehet

– Azért jó egy ilyen pálya, ami itt van, mert rengeteget fejleszt a gyerekeken, így a mozgáskoordinációjukat, a szabadmozgás iránti vágyukat és persze a társas kapcsolataikat is – mondta Gál Anna óvodapedagógus. Hozzátette: a Nádor utcai óvoda – hétvégén ballagó – nagycsoportosai reggel vonatoztak ki Mártélyra, majd gyalogoltak le a vasútállomástól az üdülőterületre.

Nyitás előtt a vásárhelyi önkormányzat teljes felújítást végzett, a kalandpark idei felülvizsgálata több hiányosságot és hibát tárt fel. Ezért a játszóelemeken teljes tartóoszlopokat, elkorhadt, elrepedt főbb szerkezeti elemeket cseréltek, de a jogszabályi változásoknak megfelelően egy-két helyen átalakítást is végeztek. A festés mellett új homok is került játszóelem alá.

– A kalandpark mától egészen október közepéig 0-24 órán nyitva tart, s csak a nevében kalandpark, az eszközök játszótér minősítést kaptak, ezért lehet folyamatosan nyitva – árulta el Hepp Diána, a városüzemeltetési csoport ügyintézője. Hozzátette, hogy az idén is lehet majd vízibiciklit, csónakot is bérelni. Hozzátette: azért csak ma nyitottak, mert az időjárás miatt a felújítást végző vállalkozó időben be sem tudott menni a kalandparkba. Így pünkösdkor is dolgoztak.

A szúnyoggyérítést is megrendelte már a város, melyet (a szúnyogok mennyiségétől függően) hetente-kéthetente, csütörtökön és pénteken végeznek el. És nem csak kémiai biológiai is lesz.

JátszótérkalandpakMártélyVásárhely