Ma délután indul a napelem pályázat a Csongrád-Csanád megyeieknek

Ma délután 5 órakor nyílik meg az ingyen milliókat osztó Napelem pályázat online jelentkezési felülete a Csongrád-Csanád megyei ingatlantulajdonosok számára – hívja fel a figyelmet a Bank360.hu. A tetőre telepített napelemes rendszerre 2,9 millió forintot, a mellé felszerelt hőszivattyús fűtőrendszerre és egyéb energetikai korszerűsítésre akár 11,3 millió forintnyi támogatást fizetnek.

A pályázat a 4,85 millió forint alatti átlagos jövedelmű tulajdonosok esetén vehető igénybe. Közülük a 18 éven aluli gyermeket nevelők és a hátrányos helyzetű településeken élők indulnak előnnyel, ők plusz pontokat kapnak erre. Az ingatlannak pedig olyan műszaki állapotban kell lennie, hogy a beszerelés külön ráfordítás nélkül is megvalósítható legyen. Ha ez nem áll fenn, még a pályázat előtt önerőből fel kell újítani.

A pályázat december 6-ától hat dunántúli megyében volt először elérhető. December 13. 17 órától pedig hat déli megyéből, köztük Csongrád-Csanádból kezdődhet meg a jelentkezés.

A jól beadott pályázat még nem garancia arra, hogy megkapja valaki a pénzt, és nem is a benyújtás sorrendje a döntő. A nyertes pályázatok a feltételek teljesítése és a pluszpontok alapján dőlnek el. Arra azonban természetesen figyelni kell, hogy mindenhol 3 hétig lesz elérhető a pályázat. A következő ütem pedig csak jövő szeptemberben nyílik – hívják fel a figyelmet a Bank360 szakértői.

Csak olyan vállalkozó végezheti a munkálatokat, amely szerepel a regisztrált kivitelezők listáján. Először tehát ezt a kivitelezőt kell kiválasztani és felvenni vele a kapcsolatot, majd megkötni az előszerződést. E dokumentum nélkül a pályázat online felülete meg sem nyílik.

Csongrád-Csanád megyenapelemPályázat