Ma a Nap utcában aszfaltoztak

Tegnap pedig a Futó Mihályban. És ezzel még nincs vége az idei városi útfelújításoknak.

Itt felmarták az évtizedes, süllyedésekkel, javításokkal és foltokkal tűzdelt burkolatot és új aszfaltréteget húztak. Tették ezt tegnap a szomszédos Futó Mihály utcában, s teszik majd az Erdélyi, az Almási, a Búza és a Kistópart utca egyes szakaszain.

A Belo-Ép végzi a munkálatokat, ma a még napokkal ezelőtt is motorral életveszélyes, autóval és kerékpárral kalandtúrával felérő útburkolattal rendelkező Nap utca – Pákozdy Ferenc és Nagy András János utcák közötti – szakaszán dolgoztak.

– Az ott laknak egy ideig el kell viselniük a munkálatokat, de ha ezekkel elkészülnek, jó ideig jó minőségű úton fognak járni – mondta a helyszínen Márki-Zay Péter polgármester. A Nap utcában, ahogy a másik öt helyszínen az úttest teljesen új, vastag aszfaltréteget kapott, megcsinálja majd az összes kapubejárót, illetve az út szélét zúzott kővel töltik majd fel.

Robog az úthenger a Nap utca új aszfaltján

A városi útfelújítási, -építési munkálatok a fenti utcák mellett zajlanak a laktanyai körforgalom és a Tóth malom utca között, s a Bordás utca felújítására kiírt pályázatra is hamarosan beérkeznek a pályázatok. Márki-Zay Péter az is elárulta, hogy több más helyszínt is érintenek az útfelújítások, így rendbe teszik a Cseresnyés kollégiummal szemközti parkolót is.

A mostani, a közműcserén nem olyan rég átesett, hat utcát érintő útfelújításokra a város 50 millió forintot különített el, de a kivitelezési csúszások miatti kötbér levonása utána a város ezt 40 millióból fogja elvégeztetni. A rövid utcaszakaszok egyenként 10 millió forint alatti költséget jelentenek, míg a kivitelezés előtt álló Bordás utcáé 200 millióba kerül majd, az elkerülő útszakaszé pedig 100 millióba.

aszfaltozásnap utcaVásárhely