Lyuk helyett ezúttal repedésre futott a propagandasajtó

Méghozzá a Bordás utca ügyében. Történt ugyanis, hogy megírták, máris reped az éppen csak felújított út. Biztosan nagyon örültek a vélt hibának, de tévedtek. Repedés ugyanis nincs, de más sem stimmel.

A helyi Lázár-média sajtómunkásai elmentek Kishomokra, hogy hibát keressenek a városrész éppen csak felújított „főutcáján”, a Bordás utcán. És láss csodát, találtak is egy repedést. Vagy mégsem?

Mégsem… Az érintett szakasznál ugyanis csak azt sikerült megörökíteniük, amit az aszfaltterítő gép, vagyis a finiser hagyott maga után. – Ha két menetben, két sávban aszfaltoz a munkagép, akkor ahol összeért, ott egy varrat keletkezik – magyarázta a jelenséget Márki-Zay Péter. Ez nem repedés, ez varrat, ez ott marad, ameddig ez az út ott van – tette hozzá.

A dolog további érdekessége, hogy ez a varrat nem is most keletkezett, hanem akkor, amikor aszfaltozták – nem a mostani városvezetés egy hónappal ezelőtti útfelújításakor, hanem régebben, még Lázár János elkerülőutas projektjének részeként. A mostani felújításkor ezzel szemben nem is keletkezhetett volna ilyen varrat, mert az út keskenysége miatt a finiser egy menetben aszfaltozta azt le.

– fejezte ki felháborodását a polgármester.

bordás utcaLázár JánosMárki-Zay PéterPromenád24propagandasajtóÚj-KishomokútfelújításVásárhely