Lovas-, kutyás télűzőt rendeztek Vásárhelyen

Persze a végül a kiszebábot is tűzre dobták a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt, százak szeme láttára.

A mai télbúcsúztató lovasfarsang első része azonban nem a BMFK előtt felállított színpadnál, hanem a városi ifjúsági klubban kezdődött a fánkmustrával. Ezzel szinte egyidőben Gál Boglárka, a BMFK igazgatója a művelődési központ előtt nyitotta meg a lovasfarsangot. Elmondta: nagyon fontosnak tartják a hagyományossá vált rendezvények támogatását, fenntartását.  Mindemellett a hódmezővásárhelyi lovas társadalom mindig is egy széles kört foglalt magába, ebben is rejlik az esemény jelentősége. – Bízunk benne, hogy a jövőben a télbúcsúztató lovasfarsang szélesebb körben válik ismert, látogatott eseménnyé, esetleg országos hírnévre tesz szert – tette hozzá.

Majd Sonkoly Ágnes elevenítette fel a farsangi népszokásokat.

A tömeg egyre izgatottabbá vált már a Megtréfált Mátyás király című mesejáték közben is, hiszen pontosan délben megjelentek a jelmezekbe öltözött lovasok és kutyások, hogy felvonulásukkal egyik ámulatból a másikba ejtsék a nézőket. Akadt olyan, – főleg a kisebbek között – aki megijedt a boszorkányoktól és a halálfejektől, de akadt, aki kinevette őket.  

– Nekem az a lovas tetszett a legjobban, aki lemezekkel és CD-kkel díszítette fel magát, én rá is szavazok – mondta Ipolyi Amanda – a kutyások közt pedig az az aprócska tavasztündér.

A lovasok, majd a kutyások egymás után vonultak fel fantasztikusan látványos jelmezeikben.

A nézőközönség rájuk helyben is szavazhatott, de itt is megteheti. A rönkhúzás után pedig a kiszebáb is rákerült a tűzre, a gondokkal-bajokkal együtt.

BFMKfarsangkiszebábkutyáslovasVásárhely