Lőttek a fesztiváloknak?

A HVG úgy értesült, hogy a jövő kedden a kormány elé kerülő előterjesztés augusztus 15-e után sem engedélyezi az 500 főnél nagyobb nem ültetett fesztiválok megrendezését.

Ezt erősíti Demeter Szilárd könnyűzeneügyi miniszteri biztos nyilatkozata a szórakoztatóipar számára javasolt ötmilliárd forintos mentőcsomagról. A HVG információi szerint Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere 200 főben maximálná a kulturális események látogató számát. Utóbbi a nyári színházak előadásait érintené, de még az őszi színházi évadot is kérdésessé tenné.

Nem mellékes előzmény, hogy már hivatalosan is lefújták az augusztus 20-i ünnepségeket és tűzijátékot.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a múlt heti Kormányinfón azt mondta, hogy „ma több érv szól amellett, hogy augusztus közepe után se engedélyezzük a tömegrendezvényeket, de egyelőre nincs végleges döntés”.

A hír nem igaz, az Emberi Erőforrások Minisztériumában nem készült ilyen tartalmú előterjesztés – ezzel cáfolta az EMMI az atv.hu kérdésére azt a lapértesülést, hogy Kásler Miklós 200 főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát.

fesztiválKásler Miklósszórakoztatóipar