Lofti Begivel várja a nyolcadikosokat a HSZC

November 9-én elstartol a Skill Fest nevű rendezvénysorozat, az első állomás Vásárhely. Egy fesztiváljellegű pályaorientációs napon ismertetik meg a szakképzési kínálatot az érdeklődőkkel a Hódtói Sportcsarnokban.

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kiemelt feladata a pályaorientáció. Elsősorban az általános iskola nyolcadik osztályosait és felső tagozatosait várják, de a családtagok is garantáltan jól érezhetik majd magukat. Gyermekszínház, robotok, mesterséges intelligencia, láncfűrészes látványfaragás és kutyás bemutató is lesz a nagyszabású pályaválasztási rendezvényen.

Kincses Tímea, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, hogy a felnőttképzési portfóliót is bemutatják a Skill Festen.

Gyakorlatias és játékos formában mutatkozik be az Eötvös József Technikum. Pályaorientációs társasjátékot készítettek a pedagógusok. A duális képzőpartnerek közül Bagi Mátyás síelőgépet hoz, Meszlényi Tamásné Mária zenés fodrászshow-val készül. A diákok egy külön erre az alkalomra megírt Minecraft pályát hoznak a Skill Fest látogatóinak – tudtuk meg Hegedűs Zoltántól, a HSZC Eötvös József Technikum igazgatójától.

A Corvin Mátyás Technikum és Kollégium munkatársai hét ágazat több mint tucatnyi szakmáját fogják bemutatni. Csokiszökőkúttal, talicskatoló és téglapakoló versennyel szórakoztatják majd a tanulókat és családjaikat a rendezvényen. Cseri Tamás igazgató elmondta, hogy élményekkel várják a pályaválasztókat, mert azokra szívesebben visszaemlékeznek majd a diákok, mint egy előadásra.

Az Egészséges Vásárhely Program kollégái is jelen lesznek a rendezvényen, a rendvédelmi szerveket a tűzoltók és a rendőrök képviselik majd.

Ambrus Norberttól, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum kancellárjától megtudtuk, hogy a Gregus Máté Mezőgazdasági Technikum Szakképző Iskola és a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium mellett a partner felsőoktatási intézményeket is meghívták, illetve a Csongrád–Csanád Vármegyei Kamara és a Kormányhivatal Foglalkoztatási Osztálya is jelen lesz a rendezvényen.

Díjazzák az aktivitást a szervezők, a HSZC coin rendszerrel. A leglelkesebb résztvevők a különböző standoknál érmeket kaphatnak, amelyeket a HSZC shopban ajándékokra válthatnak be.

November 9-én 10 órától 22 óráig várja az érdeklődőket a Skill Fest a Hódtói Sportcsanokban. A fesztiváljellegű rendezvény következő állomása Szentes lesz.

Ambrus NorbertCorvin Mátyás Technikum és KollégiumCseri TamásEötvös József TechnikumHegedűs ZoltánHódmezővásárhelyHódmezővásárhelyi Szakképzési CentrumHSZCKincses Tímeavásárhelyi hírek