Lezárják a játszótereket, korlátozzák a piac látogatását

Hódmezővásárhelyen is eleget tesznek a holnaptól érvényes kormányrendelet előírásainak, melyek egyik eleme az, hogy a boltokat, piacokat életkor szerint látogathatják. A vásárhelyi piac tehát

– 6– 9 óra között a 65 év alatti
– 9–12 óra között a 65 év fölötti vásárlók előtt áll nyitva.

Vásárhelyen is felmerült a kérdés, az árusokra is vonatkozik-e az életkori korlátozás. A rendelet így szól: „A lakóhely, a tartózkodási hely, illetve a magánlakás elhagyására az e rendeletben meghatározott alapos indokkal kerülhet sor. 4. § (1) A 3. § szerinti alapos indok: a) a munkavégzés…” Idősebb árus, munkavégzés céljából tehát a rendelet értelmében kint tartózkodhat – ahogy erre a szomszédos Szentes önkormányzata is rámutatott – , tekintettel azonban arra, hogy koronavírus-járvány a 65 éven felüliekre nézve a legveszélyesebb, érdemes ezt alaposan megfontolni.

A vírus egyik gócpontja lehet az olyan helyszín, ahol egyszerre sokan tartózkodnak, vagy többek érintik ugyanazokat a tárgyakat, tehát például a játszóterek. Bár a kormányrendelet erről nem szól, a vásárhelyi önkormányzat ma elkezdte ezek lezárását.


Játszótérkoronavíruspiac